12 mei 2020

“Soms werken we een tijdje in stilte, bijvoorbeeld aan tekeningen of andere kunstwerken. Dan komt praten vanzelf.”

🔸Bij ons leer je meer over ‘wie ben jij’ en wat is de relatie tussen jouw denken-voelen-gedrag, wat zijn je helpende en niet-helpende gedachten, hoe ga jij om met anderen, met lastige situaties en hoe kan je goed voor jezelf opkomen.

🔸Bij ons leer je op jezelf te vertrouwen. We werken aan inzicht, concentratie en focus, sterk staan, kwaliteiten, zelfvertrouwen, lichaamstaal (houding, ogen, stem), eigenwaarde, grenzen, kracht, intuïtie, samenwerken en uitdaging. Actie, spel en oefeningen wisselen we af met reflectie.

🔸Bij ons leer je durven. Je durft jezelf meer te laten zien, horen of je durft je eigen weg te kiezen. Dapper zijn. En dat is niet altijd makkelijk in de maatschappij waarin we nu leven en waarin de druk op kinderen flink is toegenomen.

🔸Bij ons leer je om te gaan met groepsdruk, pesterijen, de overgang naar een nieuwe school of situaties die spelen binnen het gezin waarin je opgroeit. Hoe reageer jij? Hoe houd jij je staande? Hoe zorg je voor jezelf?

🔸Bij ons leer je vaardigheden. Dat leren we je niet zomaar van vandaag op morgen. Het is een langzaam-aan-actie. Waarbij we per keer kijken en afstemmen op jou en op jouw hulpvraag en doel. We gebruiken technieken waardoor je beelden en woorden krijgt om je gedrag te benoemen. Hierdoor leer je jezelf beter kennen.

En zo word jij steeds een stukje bewuster en sterker. Je krijgt meer controle over gedachten, gevoelens, gedrag en lichaam. Je werkt aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. En daarbij kijk je ook naar jezelf in contact met de ander: “Wat kan ik anders doen en wat mag ik soms ook bij de ander laten!”

Bij ons leer je wat maakt jou, jou?
Wat maakt jou bijzonder en uniek?
We zijn er voor jou!