over ons

Mariëlle

Mijn naam is Mariëlle van der Ham, kindercoach, leerkracht, moeder èn een creatieve, gevoelige, ondernemende MEEdenker!

Dat ik met kinderen wilde werken, wist ik al van jongs af aan. In Jeugddorp de Glind ging het vlammetje voor het lesgeven vol aan. Hier werkte ik met kinderen die door omstandigheden een andere aanpak nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Dit is wat ik wil, voelde ik toen al heel sterk! Als een rode draad liep de vraag “waar wijst dit gedrag naar toe” door mijn leven. En als ik dit wist: Wat heeft dit kind dan nodig om verder te kunnen?

Lees meer
Mijn passie ligt bij gedrag, de sociale processen binnen een groep en met welke problemen kinderen en jongeren kunnen worstelen. Ik merkte dat ik steeds meer getriggerd werd door vragen als: Wat doen we met groepsdruk? Waar komt de angst van dit kind vandaan? Hoe kan ik een kind dat vaak alleen loopt in de pauze helpen? Vaak ging ik in gesprek met kinderen. Op die manier kwam ik erachter hoe het ècht met ze ging.

Na ruim 15 jaar voor de klas in midden- en bovenbouwgroepen volgde ik de opleiding voor Kindercoach aan de Academie voor Psychodynamica. Op diverse scholen begeleid ik nu kinderen – zowel in als buiten de klas – met een speciale leer- en/of ontwikkelingsbehoefte. Ook ben ik opgeleid als Kragt-trainer en BRUGkragt-trainer waardoor ik krachtige groepstrainingen op maat geef.

Mijn kracht ligt in het goed kunnen afstemmen op elk kind. Ik ben eerlijk, stel prikkelende vragen en kan het luchtig houden met een grapje. Hiermee haal ik naar boven wat er speelt. Ik ben creatief in het toepassen van verschillende werkvormen die een verbinding maken tussen hoofd, hart en lichaam. Het beste gesprek met een kind voer je als je samen met iets bezig bent.
Ik help je graag en denk met je MEE.

Sandy

Mijn naam is Sandy van den Bogert, kindercoach, leerkracht, moeder èn MEEdenker.

Al bijna 25 jaar sta ik voor de klas. Kinderen van alle leeftijden heb ik inmiddels wel lesgegeven. Ik ben begonnen in het reguliere basisonderwijs en na 7 jaar heb ik de overstap gemaakt naar het speciaal basisonderwijs. En daar werk ik nu nog steeds. Met veel plezier en passie. Van nature willen kinderen graag leren. Soms zijn er factoren waardoor dat leren niet lukt. En juist dan is het fijn om hun steun in de rug te zijn. Om samen verder te kijken naar het hoe en waarom en vooral om met elkaar een plan van aanpak te maken. Wat wil jij graag leren en hoe kunnen we dat bereiken?

Lees meer

Waarom dan kindercoach? De 16 kinderen in mijn klas wil ik allemaal evenveel tijd, aandacht en liefde geven. Maar de één heeft wat meer nodig dan de ander. Het ontbreekt simpelweg aan genoeg tijd om eens lekker met een kind te gaan spelen en kletsen en om uit te vogelen wat het nu écht bezighoudt. Daarom heb ik de post HBO opleiding tot kindercoach gedaan bij BGL. Tijdens deze opleiding heb ik ‘de juf’ in mij af en toe flink moeten toespreken. Het willen helpen is zo’n groot onderdeel van mijn karakter. Maar hoe help je een kind nu echt? Door het kind de ruimte en het vertrouwen te geven dat ze mogen zijn wie ze zijn. Dat ze zelf de oplossingen in zich hebben. Niet door te sturen, maar door te volgen en het kind centraal te zetten.

Als coach heb ik veel aan mijn jarenlange ervaring met werken met kinderen. Ik ben nieuwsgierig, sociaal, eerlijk, gedreven, bedenk graag creatieve werkvormen en gebruik graag humor in het contact met kinderen.

Mag ik even met je MEE…. leven, denken, voelen, lachen, lopen,….?