kragt

KRAGT

Naast individuele coachingstrajecten, kunnen kinderen bij Met Je Mee ook een training in groepsverband volgen.

Deze krachtige groepstraining is voor kinderen uit groep 5, 6 en 7, en is gericht op het vergroten van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van het kind.

Elk kind wil erbij horen. In het gezin, klas, vriendengroep en of sportteam geeft het een goed gevoel als je erbij hoort. Dit geeft zelfvertrouwen en ruimte om onbezorgd jezelf te ontwikkelen. Maar als een kind het gevoel heeft ergens niet bij te horen, kunnen ze zichzelf een beetje kwijtraken. Door weinig zelfvertrouwen kan het kind ander gedrag laten zien, dan echt bij het kind hoort. Het kind gaat op zijn tenen lopen door zich anders voor te doen. Dit kost veel energie en kan problemen veroorzaken.

 

Speciaal voor deze groep is deze KRAGT-training ontwikkeld. In een kleine groep leert het kind in 5 lessen, eigen kwaliteiten en talenten beter kennen en om te gaan met bijvoorbeeld faalangst en groepsdruk. Ook krijgt het kind inzicht in zijn eigen sociaal handelen in een groep. Het leert zichzelf beter kennen en kan zijn grenzen beter aangeven. Het omgaan en contact met andere kinderen zal hierdoor verbeteren. Het kind creëert meer zelfvertrouwen en wordt weerbaarder door betere sociale vaardigheden en meer zelfbewustzijn. Het leert zichzelf te blijven en te zijn.

De KRAGT training bestaat 5 lessen van 2 uur met veel dynamische oefeningen en creatieve werkvormen. Er wordt een verbinding gelegd tussen hoofd, hart en handen. De training vindt plaats in kleine groepjes van minimaal 3 tot maximaal 6 kinderen.