Selecteer een pagina

22 mrt 2021

Ik hou van mij, van mij, van mij
en van geen ander
want ik ben verreweg de leukste die ik ken
ik hoef mezelf zo nodig
voor mij niet te veranderen
ik hou van mij, mezelf
gewoon zoals ik ben
……..
Want ik hou van jou
is niet de sleutel tot de ander
maar ik hou van mij
al klinkt het bot en slecht
want wie van zichzelf houdt
die geeft pas echt iets kostbaars
als hij ik hou van jou
tegen een ander zegt
 
Een gouwe ouwe al; ‘Ik hou van mij’ van Harrie Jekkers uit 1997.
Iedere coaching zou ik met dit lied kunnen beginnen. Je bent goed zoals je bent.
 
Zo ook met een 15 jarig meisje dat verlegen en verdrietig bij mij in de praktijk komt. We beginnen met het uitzoeken, benoemen en neerleggen van haar kwaliteiten. En dat vindt ze zo moeilijk. Want als ze teveel kwaliteiten neerlegt, wat zal ik dan wel niet denken? En wat jammer dat ‘kritisch zijn op jezelf’ niet een kwaliteit is die erbij ligt. Dat stemmetje van binnen, die innerlijke criticus, die fluistert in haar oor.
Maar wij kunnen zingen en zingen dan dit lied!